GOVORCI


5 GOVORCEV, ∞ IDEJ

2. marca bomo ob 18. uri v dvorani Kulturnega doma Krško prisluhnili petim govorcem, šestim Posavcem, petim različnim idejam, in vsi skupaj skočili v neznano.

Marko Stojanovič

Ime in priimek: Marko Stojanović

Kraj: Brežice

Ustanovitelj PoPasje - varstvo, šolanje, nega psov; inštruktor v pasji šoli,

Na TEDxKrško 2019 bo predstavil idejo: “Ne bit butl”

Vsak človek je zgodba zase - skupek prepričanj, izkušenj, modrosti, iz katerih se lahko marsikaj naučimo, jih preoblikujemo, poosebimo. Ker navodil za uporabo ob rojstvu nismo prejeli, skočimo v neznano in si skozi življenje snujemo svoja. Markov sistem soočanja s svetom se imenuje “Ne bit butl” in v sebi skriva skupek poučnih vodil. »Butastih« odločitev iz preteklosti ne moremo spremeniti, lahko pa jih uporabimo kot pomembne lekcije v svojem življenju.

 

SPAN

Nikita Blatnik

Ime in priimek: Nikita Blatnik

Kraj: Brežice
Mama dveh otrok in enega angelčka

Na TEDxKrško 2019 bo predstavila idejo: “Soočanje z mrtvorojenostjo in smrtjo kmalu po rojstvu”

Življenje je nepredvidljivo in nas pogosto postavi pred težke preizkušnje, kjer se moramo poglobiti vase in ugotoviti, kako naprej. Ena izmed težjih je smrt otroka ob rojstvu ali kmalu po njem. Nikita bo predstavila svojo izkušnjo, kako se lahko žalujoči starši spopadejo z izgubo ter kaj lahko stori okolica, da bo staršem lažje.

SPAN

SPAN

Primož Cigler

Ime in priimek: Primož Cigler
Kraj: Ljubljana
Fizik, programer in podjetnik s poslanstvom za svet brez odpadkov

Na TEDxKrško 2019 bo predstavil idejo: Kaj lahko naredim, da proizvedem manj odpadkov?”

Od prve uporabe plastike v 50. letih prejšnjega stoletja do danes smo je proizvedli že okoli 7 milijard ton. Vsako sekundo je izdelamo novih 5 ton, večina se je uporablja za plastično embalažo, ki kmalu konča kot odpadek, ki se še stoletja ne bo razgradil v naravi. Primož bo v svojem govoru predstavil, kako lahko vsak od nas zmanjša uporabo plastike za enkratno uporabo in kako ju je z Manco želja po zmanjševanju odpadkov peljala do odprtja prve živilske trgovine brez plastične embalaže v Sloveniji.

Sarah Senica

Ime in priimek: Sarah Senica

Kraj: Sevnica
Diplomirana univerzitetna pravnica, učiteljica mehkih veščin (NLP, mediacija), jyotish svetovalka, coaching

Na TEDxKrško 2019 bo predstavila idejo: "REVOLUCIJA NASMEHA: Kako prebudutu revolucionarja v sebi"r

Zanimiva avantura skozi NLP in mediacijske tehnike, s katerimi lahko bolj praktično spoznamo, kako naše misli, podzavest in občutki funkcionirajo med seboj. Zakaj bi prebudili revolucionarja v sebi? Ker revolucionarju je fajn, on pozna vse, kar se skriva v njem in srčno izbira le tiste stopinje v življenju, ki jih ima rad.

Sandi Lekše

Ime in priimek: Sandi Lekše

Kraj: Veliki Kamen

Podjetnik in podjetniški svetovalec, prostovoljec

Na TEDxKrško 2019 bo predstavil idejo: “Odkrijte čar tišine"

Ljudje smo se tisoče let razvijali v naravi – tišina nam je bila naravna, zvoki narave so nas pomirjali – danes v svetu produciranega hrupa pa ta povzroča stres in ustvarja napetosti. Živimo v svetu, kjer popolna tišina ne obstaja, svet okoli nas pa je vse prej kot tih. Vsakodnevno hitimo in se v vsem tem norenju prav zares nikoli ali redko kdaj ustavimo, se umirimo, globoko vdihnemo in pozornost obrnemo vase. Mogoče zato, ker se bojimo, kaj bi odkrili? Sandi bo v svojem govoru predstavil svojo osebno izkušnjo, ko je za premagovanje življenjskih izzivov za kratek čas odšel celo za zidove samostana. Povedal bo, kako lahko najdemo vse odgovore na življenjska vprašanja zgolj, če se umirimo, si pustimo ustrezen čas in prostor ter si dovolimo izkusiti čar tišine, v kateri lahko spoznamo samega sebe.